Pengikut

*.* Rancangan Tv9 "Makan Angin Musim ke 3" bersama Arnab Kiut *.*



Memelihara Arnab di Arnab Kiut Rabbitry Kuala Lumpur

Sedutan temubual didalam ruangan 'Chit-Chat Bloggers' di #UMalayaRadio

Sedutan temubual didalam ruangan 'Chit-Chat Bloggers' di #UMalayaRadio. Terima Kasih kepada team UMalaya Radio diatas undangan dan kerjasama menjayakan sesi temubual bersama kami Arnab Kiut Rabbitry!

Khamis, 19 Mac 2015

¤Rabbit AutoFeeder Box/Bekas Makanan Auto Arnab¤

¤Rabbit AutoFeeder Box/Bekas Makanan Auto Arnab¤
>Diperbuat dari bahan zink tebal dan aluminium.
>Tahan Lasak
>Berkapasiti dari 900-1200gm (0.9-1.2kg)
>Sesuai untuk digunakan apabila terpaksa meninggalkan rumah atau kandang.
>Pengurusan ladang yang lebih baik dan efektif.
>Penghantaran disediakan.
RM17.00/Unit
Belian pukal/borong juga disediakan.

¤Puting Minuman Sistem Tiub ¤Tube System Nipple Drinker

¤Puting Minuman Sistem Tiub
¤Tube System Nipple Drinker
Satu set (one set)
** 1x Nipple Drinker
** 1x Spring
** 1x T-Joint
Harga:-
1>50 set = RM5.70/set
51>99 set = RM5.50/set
100>999 set = RM4.80/set
1000>∞ = RM4.00/set

Menu tambahan:-Hos tiub RM3.00/kaki
Hos tiub RM40.00/gulung (30kaki)
Tong air 10 Ltr dan outlet pipe RM30.00/set



Upah pasang:-
20 set RM40.00
Perkhidmatan pengeposan juga disediakan!
*** Sesuai untuk kebanyakan jenis binaan sangkar samada komersial atau buatan sendiri. Ya! Kebanyakan!
*** Disalut dengan timah dan tahan karat. Ya! Tahan karat!
*** Bukan nipple plastik untuk ayam. Ya! Bukan untuk ayam!
*** Tidak boleh diperolehi di kedai2 hardware biasa, kerana kami terus ambil direct dari supplier (Port > supplier > ArnabKiut!) Ya! Kami geng dengan jaga supplier!
Berminat?
Hubungi @ArnabKiut (Fahmi! Ya! Fahmi!) di talian 0173030433 atau jika malu bercakap, bolehlah menghantar mesej ke aplikasi whatsapp di talian 0193737311.
Untuk yang lebih serius seperti perlukan quotation bagai, bolehlah email ArnabKiut di Admin@ArnabKiut.com

¤Dawai Sangkar ¤Welded Wire Mesh (BRC)

¤Dawai Sangkar
¤Welded Wire Mesh (BRC)
Panjang x Lebar :- 50' x 3'3" (50 kaki x 3 kaki 3 inci)
Saiz mata :- 1" x 1/2" (satu inci x setengah inci) 
Saiz ketebalan dawai :- 17G (Gauge)
*** Sesuai untuk binaan sangkar tanpa rangka kayu. Ya! Tanpa penggunaan kayu!
*** Disalut dengan timah dan tahan karat. Ya! Tahan karat!
*** Kekerasan dawai yang ideal untuk dijadikan sangkar arnab, penggunaan peralatan (cutter) yg tidak sesuai boleh mendatangkan kecederaan! Ya! Kecederaan!
*** Sangat sukar diperolehi di kedai2 hardware biasa, kerana kami terus ambil direcr dari gudang (Port > Gudang > ArnabKiut!) Ya! Kami geng dengan jaga gudang pembekal brg hardware!
Harga segulung :- RM265.00
Harga atas dari 5 (lima) gulung :- RM230.00/Gulung
Penghantaran sekitar Lembah Klang dikenakan cas bahan api (RM30.00 shj)
Berminat?
Hubungi @ArnabKiut (Fahmi! Ya! Fahmi!) di talian 0173030433 atau jika malu bercakap, bolehlah menghantar mesej ke aplikasi whatsapp di talian 0193737311.
Untuk yang lebih serius seperti perlukan quotation bagai, bolehlah email ArnabKiut di Admin@ArnabKiut.com

Jumaat, 30 Januari 2015

This is the list of petshop where you guys can get our fresh hays~!

NEKO CATRUS
Stable Stars Enterprise
4, Jalan Bandar Melawati, 53100 Kuala Lumpur.
FB- @nekocatrus

Five Fish Trading
No 17, Jalan SJ 17,
Taman Selayang Jaya,
68100 Batu Caves,
Selangor.

CatLove
No G-13, Jalan Anggerik Perdana 2,
Taman Anggerik Perdana,
43500 Semenyih, Selangor.
Nearby- Behind Mydin Mall & Bandar Teknologi Kajang

Syarikat Perniagaan Sum Yee
No 27, Jalan Ambong, Kepong Baru,
52100 Kuala Lumpur.
Nearby Sport Toto and Aquarium shop.
The owner is an old chinese guy, he sell many bird for 'sembahyang'.

Shahila Petshop and Styling
No 62, Jln Usahawan 7, Off Jln Kilang,
Wangsa Biz Avenue, 53300 Kuala Lumpur.
Nearby NSK Wholesaler W.Maju and International School.

Senu Aquarium Trading Petshop
No 16. Jalan 30, Taman Dato Senu,
51000 Sentul, Kuala Lumpur.

E-Lee Kedai Akuarium dan Haiwan
No 79&81, Jalan SG 3/10,
Taman Sri Gombak, 68100 Batu Caves.
Nearby Pejabat PAS Kawasan Gombak, Restoran Jom Sama-Sama and Ar-Rahnu.

Century Aquarium & Pets Shop
No 27, Jalan SG 1/1,
Taman Sri Gombak, 68100 Batu Caves.
Nearby Dewan Beringin and SRK Taman Sri Gombak 2.

K&K Pet Avenue
No 25, Jalan Wangsa Delima 10,
Wangsa Maju, 53300 Setapak, Kuala Lumpur.
Nearby Wangsa Walk Shopping Mall and Aeon Big.

Only 1 PetZone
No 28, Ground Floor,
Jalan Megan Sri Rampai, Setapak, Kuala Lumpur.
Nearby lake/tasik.

KS Aquatic And Pets
No 8, Jalan AU 1A/4A,
Taman Keramat Permai, 54200 Kuala Lumpur.
Nearby Putra LRT Setiawangsa and Keramat Permai Night Market.

Klinik Veterinar Muezza,
Diamond Square, Jalan Gombak, Kuala Lumpur.

Trendy Pet, batu 4, Jalan Gombak, Kuala Lumpur.

#Petshop #petsLover #Pets #Pet #PetshopOwner #Arnab #ArnabKiut#ArnabKiutRabbitry #Rabbit #Rabbitry #Rabbits #Amor #Lapin #Kaninchen#GuineaPig #Marmut #Cavvy #Timothy #Hay #Alfalfa #Rumput #Local#LocalProduct #Malaysian #Malaysia #KualaLumpur


 — di Arnab Kiut Rabbitry.

Khamis, 11 Disember 2014

Rabbit AutoFeeder Bekas Makanan Arnab

¤Rabbit AutoFeeder Box/Bekas Makanan Auto Arnab¤

>Diperbuat dari bahan zink tebal dan aluminium.
>Tahan Lasak
>Berkapasiti dari 900-1200gm (0.9-1.2kg)
>Sesuai untuk digunakan apabila terpaksa meninggalkan rumah atau kandang.
>Pengurusan ladang yang lebih baik dan efektif.
>Penghantaran disediakan.

RM15.00/Unit
Belian pukal/borong juga disediakan.
www.ArnabKiut.com
Whatsapp 0193737311
Call 0173030433
#Rabbit #Bunny #Bunnies #Arnab #arnabkiut #makananarnab #pellet #Kelinci #Lapin #Kaninchen #Usagi

*.* Kursus dan Bengkel 15hb JULAI 2012*.*

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,
Berikutan kejayaan kami mengadakan sesi Kursus pada kursus-kursus yang lepas dengan kehadiran melebihi jangkaan , kami sekali lagi terpanggil dan di sarankan mengadakan satu lagi sesi kursus pada bulan Julai ini.
Sesi kursus kali ini jugak diadakan di Dewan Beringin Taman Sri Gombak.
Seperti biasa, jika quota peserta telah dipenuhi iaitu 10 orang, pihak kami akan menurunkan jumlah yuran bayaran bagi peserta yang seterusnya seperti yang kami lakukan pada kursus yang lepas-lepas.
Kenapa Kursus Penternakan Arnab Kiut?
Tanya peserta yang lepas-lepas, mereka punya jawapan! :)

Kursus Teori Penternakan Arnab Komersial Secara Perladangan Butik. (Sesi Julai 2012)
Tempat :- Dewan Beringin, Taman Sri Gombak, Batu Caves, Selangor.
Masa :- 10:00 pagi - 5:00 petang (Pendaftaran 9:30pg-9:59pg)
Tarikh :- 15hb Julai 2012 (AHAD)
Yuran :- RM100/peserta.

-Sila dapatkan tempat seawal mungkin dengan mendaftar dengan saya secara SMS nama dan no. ic ke 0173030433.
-Untuk mendaftar setiap peserta diwajibkan mendepositkan yuran sebelum 10hb Julai 2012(SELASA) jam 5.00ptg.
-Makan Tengahari, Air Mineral dan Sijil disertakan.

**Modul Kursus Perladangan Butik Arnab**

Modul-modul;
1. Pengenalan - halatuju industri arnab
2. Biologi arnab
3. Sistem pencernaan
4. Baka dan ciri-ciri arnab pedaging unggul
5. Teknologi pembinaan sangkar, nestbox, drinker, feeder
6. Teknologi bangsal, infrastruktur dan sekuriti ternakan
7. Teknologi ternakan;
· Teknik kenalpasti jantina induk dan pejantan
· Teknik persediaan baka untuk dibiakkan
· Teknik pemakanan(pelet komersil & hay)
· Teknik merekod & tanda pengenalan ternakan
· Rutin/operasi harian penternakan
· Teknik pembiakan intensif (pusingan 45/60 hari)
· Teknik palpasi(kenalpasti kebuntingan)
· Teknik pengurusan nestbox(kelahiran, kematian & takaian)
· Teknik pengurusan anak menyusu
· Teknik pengurusan anak ceraisusu
· Teknik pemilihan & pengkelasan anak(calun induk dan pedaging)
· Teknik takaian induk & pejantan rendah kualiti
8. Kebersihan, kawalan, dan pencegahan penyakit
9. Kuarantin, rawatan dan pemulihan kesihatan
10. Pengurusan tinja dan pembuatan baja kompos dan gas metana
11. Biosekuriti ladang ternakan


"It is fatal to enter any war without the will to win it."
Fahmi 017-3030433
Elin 013-2855242




View Larger Map

Kursus Teori & Praktikal Penternakan Arnab Komersial Secara Perladangan Butik

Kursus Teori Penternakan Arnab Komersial Secara Perladangan Butik Sesi Jun


Kursus Teori Penternakan Arnab Komersial Secara Perladangan Butik.

Tempat :- Balai Penghulu Mukim Setapak, Gombak Setia, Batu 6 Jalan Gombak.

Masa :- 10:00 pagi - 5:00 petang (Pendaftaran 9:30pg-9:59pg)

Tarikh :- 25hb Feb 2012 (SABTU)

Yuran :- RM100/peserta.


  • Sila dapatkan tempat seawal mungkin dengan mendaftar dengan saya secara SMS nama dan no. ic ke 0173030433.
  • Untuk mendaftar setiap peserta diwajibkan mendepositkan yuran sebelum 17hb Feb 2012(JUMAAT) jam 5.00ptg.
  • Senarai modul boleh didapati di blog www.ArnabKiut.com
  • Makan Tengahari, Air Mineral dan Sijil disertakan.

"It is fatal to enter any war without the will to win it."

Fahmi 017-3030433

*.* ArnabKiut Rabbitry @KL Video~ *.*

Related Posts with Thumbnails
TAWARAN UNTUK BERAMAL JARIAH:
Layari: www.rumahamal.org/wakaf.htm

Rumah Kasih Harmoni (RKH) memerlukan sebuah TV , DVD
player/computer/ perlatan eletrik, permaianan/almari, perabot,
alat muzik/percusion dsb. utk anak2 di RKH..

Sekiranya berhasrat sila hubungi Usth. Rohana (HP: 013-3303430 - Wakil
di Keramat AU 2A)
Email:rkh@ykppm.org.my

KEMPEN TERKINI KAMI UNTUK RUMAH KASIH HARMONI (RKH)

TABUNG PEMBELIAN BAS

Usaha untuk membantu anak-anak di RKH ini kami teruskan dengan mempelawa tuan/puan untuk membantu mencari keperluan yang sangat mendesak buat masa kini di RKH.

Ada pun keperluan yang dimaksudkan itu ialah simpanan beras dan kenderaan, tetapi untuk kali kini kami lebih memberi tumpuan kepada mendapatkan sebuah bas sebagai ganti kepada bas yang sedia ada (WY 7778 - keluaran tahun 1970an) yang keadaannya kita seamakin uzur dan tenat !!!

Untuk keterangan lanjut sila layari: http://rumahamal.org/bas.htm

ALAMAT & PENGURUS:

RUMAH KASIH HARMONI - RKH

No. 12, Jalan 8/5, Bandar County Homes, 48000 Rawang, Selangor D.E.

LAMANWEB: www.rkh.ykppm.org.my

PENGURUS: Usth. Muthi’ah bt . Yaakob:

HP: 019-3133430 / 013-6397015


Saper nak tolong Rumah Kasih Harmoni(Anak Yatim)?
dorang baru nak berjinak-jinak bela arnab,
klu ada yang rasa nak sedekah arnab buat dorang bela, buat main2 budak tu...
bleh amik alamat atau contact number kat blog ako...

Kandang arnab mereka yang pertama(sementara)...

Anak-anak istimewa ini sedang bermain-main dengan arnab mereka~
__________________
*.* ArnabKiut Blog - Perkongsian Ilmu Sihir Arnab *.*
www.arnabkiut.jiwer.net

*.* 017-3030433 / 019-3737311 *.*