Pengikut

*.* Rancangan Tv9 "Makan Angin Musim ke 3" bersama Arnab Kiut *.*



Memelihara Arnab di Arnab Kiut Rabbitry Kuala Lumpur

Sedutan temubual didalam ruangan 'Chit-Chat Bloggers' di #UMalayaRadio

Sedutan temubual didalam ruangan 'Chit-Chat Bloggers' di #UMalayaRadio. Terima Kasih kepada team UMalaya Radio diatas undangan dan kerjasama menjayakan sesi temubual bersama kami Arnab Kiut Rabbitry!

Isnin, 16 Mac 2009

*.* Pallet/Makanan Arnab Bengy 6088 DiJual *.*

Kami mengedar dan menjual makanan arnab dari jenama Bengy (no kod 6088),
Pallet jenis ini baik untuk arnab kerana kandungan nutrisi didalam makanan
dijelaskan di atas pek, sesetengah pallet arnab yang lain tidak menjelaskan
isi kandungan nutrisinya.
Anda boleh terus datang ke kandang ternakan kami di Setapak, 15 minit dari Kuala Lumpur.
Pembelian dengan jumlah yang banyak boleh diberi pertimbangan harga. Pemborong
juga di alu-alukan.
Sasaran jualan kami ialah Penternak kecil-kecilan, bagi menampung kenaikan
harga pallet arnab dipasaran.
Dengan harga satu guni/pek 25kilo RM40, harga untuk sekilo hanya RM1.60 sahaja!! Harga biasa di kedai runcit/haiwan RM2.50-RM3.00(Itupun jenama biasa).

Dibawah ialah kandungan Nutrisi yg terdapat didalam pallet:-
Bengy-6088
Crude Protein (min).....15%
Crude Fat (Min).........3 %
Crude Fibre (Max).......15%
Moistre (Max)...........13%
Calcium.................0.8~15%
Phosphorus(min).........0.5%

Kami juga menyediakan makanan arnab dari jenama Bengy yang lain. Harga akan
diberi atas permintaan.

Price: RM 40
Sila hubungi 017-3030433 / 019-3737311

7 ulasan:

iceburn berkata...

minta maaf, tak dapek den nak nolong... seguni dah 25kg... brapa kos pos? wallahualam...

Tanpa Nama berkata...

kalo nk bli 5kilo,bleh?>?/

arnabcute berkata...

salam..
nie cadangan jer..jika ada yg nk order pellet tu seguni, jgn guna pos malaysia..guna keretapi. Lagi murah. Cuba la tanya. Sebab ada gak kawan sy yg pki courier keretapi Door to Door.

rosli berkata...

yang nak menghantar ke station keretapi tu saper? ke orang keja keretapi tu akan datang ke rumah kita dan jemput terus bawak naik keretapi ke rumah orang yg order?

arnabcute berkata...

mcm biasa la..kalo nk pki poslaju kn kiter sendiri yg pegi pejabat pos? kalo nk guna khidmat KTM pun, kita kena la pi stesen keretapi utk guna servis courier diorg tu....kalo nk suh diorg mai pickup, kena la bukak akaun ngan diorg...

Janggut Apek berkata...

Sy nk dtg beli pellet 1 guni.tp sy tk tau kdai kt mne.blh bg alamat?

rohani yusof berkata...

Saya tinggal di kampung. Beli pelet arnab dikedai runcit sekitar Bkt Gambir dan Tangkak Ledang, serendah RM1.50/kg, water feeder RM10/pcs, bowl paling kecil RM3.00/pcs. Hanya beberapa kedai saja serendah harga ni. Seminggu beli 10 ~ 15 kg pelet bergantung umur dan kuantiti arnab. Bela arnab kampung utk makan sendiri kalau dah banyak saya hantar ke kedai pets. Saya nak cari harga pelet yang lagi rendah dan saya nak cari pasaran.

Catat Ulasan

Terima Kasih kerana memberi komen~!
http://arnabkiutpetstore.blogspot.com

*.* Kursus dan Bengkel 15hb JULAI 2012*.*

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,
Berikutan kejayaan kami mengadakan sesi Kursus pada kursus-kursus yang lepas dengan kehadiran melebihi jangkaan , kami sekali lagi terpanggil dan di sarankan mengadakan satu lagi sesi kursus pada bulan Julai ini.
Sesi kursus kali ini jugak diadakan di Dewan Beringin Taman Sri Gombak.
Seperti biasa, jika quota peserta telah dipenuhi iaitu 10 orang, pihak kami akan menurunkan jumlah yuran bayaran bagi peserta yang seterusnya seperti yang kami lakukan pada kursus yang lepas-lepas.
Kenapa Kursus Penternakan Arnab Kiut?
Tanya peserta yang lepas-lepas, mereka punya jawapan! :)

Kursus Teori Penternakan Arnab Komersial Secara Perladangan Butik. (Sesi Julai 2012)
Tempat :- Dewan Beringin, Taman Sri Gombak, Batu Caves, Selangor.
Masa :- 10:00 pagi - 5:00 petang (Pendaftaran 9:30pg-9:59pg)
Tarikh :- 15hb Julai 2012 (AHAD)
Yuran :- RM100/peserta.

-Sila dapatkan tempat seawal mungkin dengan mendaftar dengan saya secara SMS nama dan no. ic ke 0173030433.
-Untuk mendaftar setiap peserta diwajibkan mendepositkan yuran sebelum 10hb Julai 2012(SELASA) jam 5.00ptg.
-Makan Tengahari, Air Mineral dan Sijil disertakan.

**Modul Kursus Perladangan Butik Arnab**

Modul-modul;
1. Pengenalan - halatuju industri arnab
2. Biologi arnab
3. Sistem pencernaan
4. Baka dan ciri-ciri arnab pedaging unggul
5. Teknologi pembinaan sangkar, nestbox, drinker, feeder
6. Teknologi bangsal, infrastruktur dan sekuriti ternakan
7. Teknologi ternakan;
· Teknik kenalpasti jantina induk dan pejantan
· Teknik persediaan baka untuk dibiakkan
· Teknik pemakanan(pelet komersil & hay)
· Teknik merekod & tanda pengenalan ternakan
· Rutin/operasi harian penternakan
· Teknik pembiakan intensif (pusingan 45/60 hari)
· Teknik palpasi(kenalpasti kebuntingan)
· Teknik pengurusan nestbox(kelahiran, kematian & takaian)
· Teknik pengurusan anak menyusu
· Teknik pengurusan anak ceraisusu
· Teknik pemilihan & pengkelasan anak(calun induk dan pedaging)
· Teknik takaian induk & pejantan rendah kualiti
8. Kebersihan, kawalan, dan pencegahan penyakit
9. Kuarantin, rawatan dan pemulihan kesihatan
10. Pengurusan tinja dan pembuatan baja kompos dan gas metana
11. Biosekuriti ladang ternakan


"It is fatal to enter any war without the will to win it."
Fahmi 017-3030433
Elin 013-2855242




View Larger Map

Kursus Teori & Praktikal Penternakan Arnab Komersial Secara Perladangan Butik

Kursus Teori Penternakan Arnab Komersial Secara Perladangan Butik Sesi Jun


Kursus Teori Penternakan Arnab Komersial Secara Perladangan Butik.

Tempat :- Balai Penghulu Mukim Setapak, Gombak Setia, Batu 6 Jalan Gombak.

Masa :- 10:00 pagi - 5:00 petang (Pendaftaran 9:30pg-9:59pg)

Tarikh :- 25hb Feb 2012 (SABTU)

Yuran :- RM100/peserta.


  • Sila dapatkan tempat seawal mungkin dengan mendaftar dengan saya secara SMS nama dan no. ic ke 0173030433.
  • Untuk mendaftar setiap peserta diwajibkan mendepositkan yuran sebelum 17hb Feb 2012(JUMAAT) jam 5.00ptg.
  • Senarai modul boleh didapati di blog www.ArnabKiut.com
  • Makan Tengahari, Air Mineral dan Sijil disertakan.

"It is fatal to enter any war without the will to win it."

Fahmi 017-3030433

*.* ArnabKiut Rabbitry @KL Video~ *.*

Related Posts with Thumbnails
TAWARAN UNTUK BERAMAL JARIAH:
Layari: www.rumahamal.org/wakaf.htm

Rumah Kasih Harmoni (RKH) memerlukan sebuah TV , DVD
player/computer/ perlatan eletrik, permaianan/almari, perabot,
alat muzik/percusion dsb. utk anak2 di RKH..

Sekiranya berhasrat sila hubungi Usth. Rohana (HP: 013-3303430 - Wakil
di Keramat AU 2A)
Email:rkh@ykppm.org.my

KEMPEN TERKINI KAMI UNTUK RUMAH KASIH HARMONI (RKH)

TABUNG PEMBELIAN BAS

Usaha untuk membantu anak-anak di RKH ini kami teruskan dengan mempelawa tuan/puan untuk membantu mencari keperluan yang sangat mendesak buat masa kini di RKH.

Ada pun keperluan yang dimaksudkan itu ialah simpanan beras dan kenderaan, tetapi untuk kali kini kami lebih memberi tumpuan kepada mendapatkan sebuah bas sebagai ganti kepada bas yang sedia ada (WY 7778 - keluaran tahun 1970an) yang keadaannya kita seamakin uzur dan tenat !!!

Untuk keterangan lanjut sila layari: http://rumahamal.org/bas.htm

ALAMAT & PENGURUS:

RUMAH KASIH HARMONI - RKH

No. 12, Jalan 8/5, Bandar County Homes, 48000 Rawang, Selangor D.E.

LAMANWEB: www.rkh.ykppm.org.my

PENGURUS: Usth. Muthi’ah bt . Yaakob:

HP: 019-3133430 / 013-6397015


Saper nak tolong Rumah Kasih Harmoni(Anak Yatim)?
dorang baru nak berjinak-jinak bela arnab,
klu ada yang rasa nak sedekah arnab buat dorang bela, buat main2 budak tu...
bleh amik alamat atau contact number kat blog ako...

Kandang arnab mereka yang pertama(sementara)...

Anak-anak istimewa ini sedang bermain-main dengan arnab mereka~
__________________
*.* ArnabKiut Blog - Perkongsian Ilmu Sihir Arnab *.*
www.arnabkiut.jiwer.net

*.* 017-3030433 / 019-3737311 *.*