Pengikut

*.* Rancangan Tv9 "Makan Angin Musim ke 3" bersama Arnab Kiut *.*



Memelihara Arnab di Arnab Kiut Rabbitry Kuala Lumpur

Sedutan temubual didalam ruangan 'Chit-Chat Bloggers' di #UMalayaRadio

Sedutan temubual didalam ruangan 'Chit-Chat Bloggers' di #UMalayaRadio. Terima Kasih kepada team UMalaya Radio diatas undangan dan kerjasama menjayakan sesi temubual bersama kami Arnab Kiut Rabbitry!

Rabu, 13 Mei 2009

*.* Pellet Arnab ~!!!! Makanan Arnab ~!!!! Rabbit Pellet ~!!!


18 ulasan:

white_panda berkata...

Salam...

Sy nih ketinggalan sket... sorry. Jd sy nak tanya, bolehkah pellet ini dibeli melalui pos? Sebab saya belum pernah jumpa kedai pet yang owner-nya Melayu di tempat2 yang saya biasa pergi... Thanks.

p/s: Arnat kiut mmg kiut....

iceburn berkata...

WP tinggal kat mana??? kalau area KL saya boleh hantarkan... sekitar ampang, setapak, sentul, gombak, kepong, selayang, segambut.
Tapi kalau diluar kawasan liputan... harap maaf...
Bukan tinggal kat Melaka ker?? bleh cuba dapatkan cargill dari Bro Joe Mendula.

Saya takda kedai pet... saya jual secara langsung jer... saya bagi harga nih pun untuk bantu sesama kita, itu dah potong habis harga minyak keta tu~ eeheheh

shishi berkata...

salam iceburn,boleh saya dtg ke gombak tu untuk beli pellet?ada jual baka arnab lain selain arnab pendaging?

iceburn berkata...

boleh~! silalah datang~!

Hisyam berkata...

Salam .. saya nak tanya ... arnab saya tak makan pellet yg saya bg.. mcm mana nak tau pellet kegemaran arnab... mcm mana nak elakkan arnab membuang pellet yg diberi..TQ

shishi berkata...

baru je gi beli bengy 6088
arnab saya makan je pellet tu dengan gembiranya
mekasih ye atas tips-2 dan nasihat haritu

iceburn berkata...

tq~ :D

shishi berkata...

salam semua
ada sesiapa nak jual lop ear atau holand lop murah-2 tak? kalau ada saya minat nak beli, email kat saya gambar dan harganya sekali yer???mekasih.

shishi berkata...

lupa pulak, ni email shishi.boyboy@gmail.com

Fahmi berkata...

hUhUhuHuH try contact² memaner yg ader tu~ nak yg umur brapa bro?

shishi berkata...

tak kisah sangat umur tapi jangan terlalu tua
sebab rabbit-rabbit yang ada sekarang dalam linkungan 4-6 bulan. kalau ada nak adopt free lagi bagus,hehehe.

daniella berkata...

Ada jual pellet FFM tak? Nak beli, tapi dari Cheras.

iceburn berkata...

skang saya tak pakai FFM, saya pakai yang lebih baik, Gold Coin, Crude Protein 19%. Harga sama, prestasi lebih baik.
dulu pakai FFM, yang tak besnya FFM, takleh nak simpan lama, klu terbiar kat luar dalam sehari dua, mesti berkulat.
GOLD COIN Crude Protein 19% = RM55.00

Tanpa Nama berkata...

salam,bro sy nk tny sikit klu jenama bengy dgn cargill,mne yg lebih elok untuk arnab baka pedaging.pastu,mna yg lbih berkualiti.

iceburn berkata...

antara bengy dgn cargill, yg baik cargill, antara cargill dgn FFM, yg baik FFM, antara FFM dan gold coin, yang paling baik gold coin...
ia hanya bergantung kepada harga setempat dan kesenangan anda memperolehi jenis pellet tu. tq

khb berkata...

Salam.
Kawasan Putrajaya boleh hantar ke?

Tanpa Nama berkata...

Assalam...
nk tanya kalau luar KL...
boleh pos ker?

DC ALOY berkata...

bang, saya nak tanya, boleh ke kita bela arnab lepas je kat belakang umah, campur jantan betina, then dia ada korek lubang kat tanah, lagi satu kenapa arnab betina saya dia buat bunyi macam tiup angin ?

Catat Ulasan

Terima Kasih kerana memberi komen~!
http://arnabkiutpetstore.blogspot.com

*.* Kursus dan Bengkel 15hb JULAI 2012*.*

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,
Berikutan kejayaan kami mengadakan sesi Kursus pada kursus-kursus yang lepas dengan kehadiran melebihi jangkaan , kami sekali lagi terpanggil dan di sarankan mengadakan satu lagi sesi kursus pada bulan Julai ini.
Sesi kursus kali ini jugak diadakan di Dewan Beringin Taman Sri Gombak.
Seperti biasa, jika quota peserta telah dipenuhi iaitu 10 orang, pihak kami akan menurunkan jumlah yuran bayaran bagi peserta yang seterusnya seperti yang kami lakukan pada kursus yang lepas-lepas.
Kenapa Kursus Penternakan Arnab Kiut?
Tanya peserta yang lepas-lepas, mereka punya jawapan! :)

Kursus Teori Penternakan Arnab Komersial Secara Perladangan Butik. (Sesi Julai 2012)
Tempat :- Dewan Beringin, Taman Sri Gombak, Batu Caves, Selangor.
Masa :- 10:00 pagi - 5:00 petang (Pendaftaran 9:30pg-9:59pg)
Tarikh :- 15hb Julai 2012 (AHAD)
Yuran :- RM100/peserta.

-Sila dapatkan tempat seawal mungkin dengan mendaftar dengan saya secara SMS nama dan no. ic ke 0173030433.
-Untuk mendaftar setiap peserta diwajibkan mendepositkan yuran sebelum 10hb Julai 2012(SELASA) jam 5.00ptg.
-Makan Tengahari, Air Mineral dan Sijil disertakan.

**Modul Kursus Perladangan Butik Arnab**

Modul-modul;
1. Pengenalan - halatuju industri arnab
2. Biologi arnab
3. Sistem pencernaan
4. Baka dan ciri-ciri arnab pedaging unggul
5. Teknologi pembinaan sangkar, nestbox, drinker, feeder
6. Teknologi bangsal, infrastruktur dan sekuriti ternakan
7. Teknologi ternakan;
· Teknik kenalpasti jantina induk dan pejantan
· Teknik persediaan baka untuk dibiakkan
· Teknik pemakanan(pelet komersil & hay)
· Teknik merekod & tanda pengenalan ternakan
· Rutin/operasi harian penternakan
· Teknik pembiakan intensif (pusingan 45/60 hari)
· Teknik palpasi(kenalpasti kebuntingan)
· Teknik pengurusan nestbox(kelahiran, kematian & takaian)
· Teknik pengurusan anak menyusu
· Teknik pengurusan anak ceraisusu
· Teknik pemilihan & pengkelasan anak(calun induk dan pedaging)
· Teknik takaian induk & pejantan rendah kualiti
8. Kebersihan, kawalan, dan pencegahan penyakit
9. Kuarantin, rawatan dan pemulihan kesihatan
10. Pengurusan tinja dan pembuatan baja kompos dan gas metana
11. Biosekuriti ladang ternakan


"It is fatal to enter any war without the will to win it."
Fahmi 017-3030433
Elin 013-2855242




View Larger Map

Kursus Teori & Praktikal Penternakan Arnab Komersial Secara Perladangan Butik

Kursus Teori Penternakan Arnab Komersial Secara Perladangan Butik Sesi Jun


Kursus Teori Penternakan Arnab Komersial Secara Perladangan Butik.

Tempat :- Balai Penghulu Mukim Setapak, Gombak Setia, Batu 6 Jalan Gombak.

Masa :- 10:00 pagi - 5:00 petang (Pendaftaran 9:30pg-9:59pg)

Tarikh :- 25hb Feb 2012 (SABTU)

Yuran :- RM100/peserta.


  • Sila dapatkan tempat seawal mungkin dengan mendaftar dengan saya secara SMS nama dan no. ic ke 0173030433.
  • Untuk mendaftar setiap peserta diwajibkan mendepositkan yuran sebelum 17hb Feb 2012(JUMAAT) jam 5.00ptg.
  • Senarai modul boleh didapati di blog www.ArnabKiut.com
  • Makan Tengahari, Air Mineral dan Sijil disertakan.

"It is fatal to enter any war without the will to win it."

Fahmi 017-3030433

*.* ArnabKiut Rabbitry @KL Video~ *.*

Related Posts with Thumbnails
TAWARAN UNTUK BERAMAL JARIAH:
Layari: www.rumahamal.org/wakaf.htm

Rumah Kasih Harmoni (RKH) memerlukan sebuah TV , DVD
player/computer/ perlatan eletrik, permaianan/almari, perabot,
alat muzik/percusion dsb. utk anak2 di RKH..

Sekiranya berhasrat sila hubungi Usth. Rohana (HP: 013-3303430 - Wakil
di Keramat AU 2A)
Email:rkh@ykppm.org.my

KEMPEN TERKINI KAMI UNTUK RUMAH KASIH HARMONI (RKH)

TABUNG PEMBELIAN BAS

Usaha untuk membantu anak-anak di RKH ini kami teruskan dengan mempelawa tuan/puan untuk membantu mencari keperluan yang sangat mendesak buat masa kini di RKH.

Ada pun keperluan yang dimaksudkan itu ialah simpanan beras dan kenderaan, tetapi untuk kali kini kami lebih memberi tumpuan kepada mendapatkan sebuah bas sebagai ganti kepada bas yang sedia ada (WY 7778 - keluaran tahun 1970an) yang keadaannya kita seamakin uzur dan tenat !!!

Untuk keterangan lanjut sila layari: http://rumahamal.org/bas.htm

ALAMAT & PENGURUS:

RUMAH KASIH HARMONI - RKH

No. 12, Jalan 8/5, Bandar County Homes, 48000 Rawang, Selangor D.E.

LAMANWEB: www.rkh.ykppm.org.my

PENGURUS: Usth. Muthi’ah bt . Yaakob:

HP: 019-3133430 / 013-6397015


Saper nak tolong Rumah Kasih Harmoni(Anak Yatim)?
dorang baru nak berjinak-jinak bela arnab,
klu ada yang rasa nak sedekah arnab buat dorang bela, buat main2 budak tu...
bleh amik alamat atau contact number kat blog ako...

Kandang arnab mereka yang pertama(sementara)...

Anak-anak istimewa ini sedang bermain-main dengan arnab mereka~
__________________
*.* ArnabKiut Blog - Perkongsian Ilmu Sihir Arnab *.*
www.arnabkiut.jiwer.net

*.* 017-3030433 / 019-3737311 *.*