Pengikut

*.* Rancangan Tv9 "Makan Angin Musim ke 3" bersama Arnab Kiut *.*



Memelihara Arnab di Arnab Kiut Rabbitry Kuala Lumpur

Sedutan temubual didalam ruangan 'Chit-Chat Bloggers' di #UMalayaRadio

Sedutan temubual didalam ruangan 'Chit-Chat Bloggers' di #UMalayaRadio. Terima Kasih kepada team UMalaya Radio diatas undangan dan kerjasama menjayakan sesi temubual bersama kami Arnab Kiut Rabbitry!

Selasa, 24 Mei 2011

KURSUS TERNAK ARNAB KOMERSIL EFEKTIF DAN EFISYEN PERLADANGAN BUTIK - TEORI (28/05) PRAKTIKAL (29/05)

Kursus Ternak Arnab Komersil Efektif dan Efisyen Secara Perladangan Butik - Teori (28/05/2011) dan Praktikal (29/05/2011)

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

‎*.* UPDATE Kursus Arnab - Kursus teori akan dijalankan pada 28/05/2011(SABTU) dan Kursus Praktikal Membina Sangkar, Feeder Box dan Nest Box akan dijalankan pada 29/05/2011(AHAD). Teori RM100/orang dan Praktikal RM300/orang (Percuma 1x sangkar contoh, 1x Feeder Box dan 1x Nest Box. Sebarang tempahan tempat sila hubungi 017-3030433.

* Pihak ArnabKiut Rabbitry(001993569-U) kini sedang menjalankan Kursus Penternakan Arnab Dengan Cara Mudah dan Efektif (Secara Perladangan Butik).

TEMPAT KURSUS DI BALAI PENGHULU GOMBAK SETIA, BATU 6, JALAN GOMBAK (Sebarang perubahan tempat akan diberitahu). SILA LIHAT PETA GOOGLE MAP DI BLOG WWW.ARNABKIUT.COM .

*.* Tawaran TerBAEK! Arnab Kiut - Kepada peserta kursus 17/4 dan 8/5 yang lepas, yang ingin sekali lagi menyertai kursus samada sebab terlewat datang atau tidak jelas dan mahukan lebih info. BOLEH return balik, kami hanya kenakan caj RM10.00/orang(bekas peserta 17/4 dan 8/5 sahaja). Jikalau datang dengan membawa kawan baru, hanya bayar RM100.00 untuk kawan anda dan anda PERCUMA!

-RM10.00 untuk kos makan/minum.(TAWARAN HANYA UNTUK KURSUS TEORI SAHAJA)

* Kami membuka peluang kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk menyertai kursus teori menternak arnab Hias(Pets) & pedaging, tidak mengira status, bangsa dan keturunan. Samada sudah mempunyai ternakan arnab atau belum mempunyai ternakan arnab.

*Kami menukarkan jumlah yuran terbaru untuk kursus teori.

RM100, YA! RM100!

Untuk beri peluang kepada ramai orang mendapat maklumat teknikal dan sistematik didalam penternakan arnab komersial.

Yuran RM100! hanya untuk menampung kos tempat, fotokopi modul kursus, sijil serta makan dan minum.

* Kenapa memilih kami?

1. Penjelasan secara teori oleh tenaga pengajar dengan pengalaman menternak arnab berkapasiti 1000 ekor setiap bulan, pernah menjadi tenaga pengajar untuk kursus-kursus menternak arnab pada tahun 90'an.

2. Kami akan membuka rahsia "Bagaimana untuk Menternak Arnab dengan Kos MURAH dan EFEKTIF".

3. Mengajar segala teknik penjagaan, pengurusan ladang, merekod, pemakanan(murah dan efektif) dan lain-lain teknik berkaitan.

4. Kami mahu semua orang tahu menternak arnab dengan kos yang PALING MURAH dan EFEKTIF(tidak dibebankan dengan kos pellet yang MEMBUNUH penternak)

**Modul Kursus Perladangan Butik Arnab**

Modul-modul;

1. Pengenalan - halatuju industri arnab

2. Biologi arnab

3. Sistem pencernaan

4. Baka dan ciri-ciri arnab pedaging unggul

5. Teknologi pembinaan sangkar, nestbox, drinker, feeder

6. Teknologi bangsal, infrastruktur dan sekuriti ternakan

7. Teknologi ternakan;

· Teknik kenalpasti jantina induk dan pejantan

· Teknik persediaan baka untuk dibiakkan

· Teknik pemakanan(pelet komersil & hay)

· Teknik merekod & tanda pengenalan ternakan

· Rutin/operasi harian penternakan

· Teknik pembiakan intensif (pusingan 45/60 hari)

· Teknik palpasi(kenalpasti kebuntingan)

· Teknik pengurusan nestbox(kelahiran, kematian & takaian)

· Teknik pengurusan anak menyusu

· Teknik pengurusan anak ceraisusu

· Teknik pemilihan & pengkelasan anak(calun induk dan pedaging)

· Teknik takaian induk & pejantan rendah kualiti

8. Kebersihan, kawalan, dan pencegahan penyakit

9. Kuarantin, rawatan dan pemulihan kesihatan

10. Pengurusan tinja dan pembuatan baja kompos dan memerangkap/menghasilkan gas metana.

11. Biosekuriti ladang ternakan

Kursus Teori

Yuran:: RM100/orang

Masa:: 10.00pagi-5.00petang (satu hari), Pendaftaran 9.30-9.59pagi

Tarikh:: 28 Mei 2011.

Tempat:: BALAI PENGHULU GOMBAK SETIA, BATU 6, JALAN GOMBAK(Sebarang perubahan tempat akan diberitahu kelak).

Kursus Praktikal - ASAS 1 (Teknologi Pembinaan Sangkar, Feeder Box dan Nest Box.

Yuran:: RM300/orang

Masa:: 10.00pagi-5.00petang (satu hari), Pendaftaran 9.30-9.59pagi

Tarikh:: 29 Mei 2011.

Tempat:: BALAI PENGHULU GOMBAK SETIA, BATU 6, JALAN GOMBAK(Sebarang perubahan tempat akan diberitahu kelak).

Ya~! itulah harganya~! Ilmu ini untuk dikongsi? siapa untung? anda dan kami....

Anda? Ilmu menternak arnab secara MURAH dan EFEKTIF...

Kami? Lebih ramai yang bergiat didalam penternakan arnab, menggunakan teknik penternakan dengan kos MURAH, semua orang akan MAMPU makan daging yang BERKHASIAT~!

Sebarang pertanyaan dan kemusykilan, sila hubungi saya 017-3030433

Yang Berkhidmat utk ArnabKiut,

Ahmad Fahmi Alias,

ArnabKiut Rabbitry (001993569-U)

Sesi Bergambar

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima Kasih kerana memberi komen~!
http://arnabkiutpetstore.blogspot.com

*.* Kursus dan Bengkel 15hb JULAI 2012*.*

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,
Berikutan kejayaan kami mengadakan sesi Kursus pada kursus-kursus yang lepas dengan kehadiran melebihi jangkaan , kami sekali lagi terpanggil dan di sarankan mengadakan satu lagi sesi kursus pada bulan Julai ini.
Sesi kursus kali ini jugak diadakan di Dewan Beringin Taman Sri Gombak.
Seperti biasa, jika quota peserta telah dipenuhi iaitu 10 orang, pihak kami akan menurunkan jumlah yuran bayaran bagi peserta yang seterusnya seperti yang kami lakukan pada kursus yang lepas-lepas.
Kenapa Kursus Penternakan Arnab Kiut?
Tanya peserta yang lepas-lepas, mereka punya jawapan! :)

Kursus Teori Penternakan Arnab Komersial Secara Perladangan Butik. (Sesi Julai 2012)
Tempat :- Dewan Beringin, Taman Sri Gombak, Batu Caves, Selangor.
Masa :- 10:00 pagi - 5:00 petang (Pendaftaran 9:30pg-9:59pg)
Tarikh :- 15hb Julai 2012 (AHAD)
Yuran :- RM100/peserta.

-Sila dapatkan tempat seawal mungkin dengan mendaftar dengan saya secara SMS nama dan no. ic ke 0173030433.
-Untuk mendaftar setiap peserta diwajibkan mendepositkan yuran sebelum 10hb Julai 2012(SELASA) jam 5.00ptg.
-Makan Tengahari, Air Mineral dan Sijil disertakan.

**Modul Kursus Perladangan Butik Arnab**

Modul-modul;
1. Pengenalan - halatuju industri arnab
2. Biologi arnab
3. Sistem pencernaan
4. Baka dan ciri-ciri arnab pedaging unggul
5. Teknologi pembinaan sangkar, nestbox, drinker, feeder
6. Teknologi bangsal, infrastruktur dan sekuriti ternakan
7. Teknologi ternakan;
· Teknik kenalpasti jantina induk dan pejantan
· Teknik persediaan baka untuk dibiakkan
· Teknik pemakanan(pelet komersil & hay)
· Teknik merekod & tanda pengenalan ternakan
· Rutin/operasi harian penternakan
· Teknik pembiakan intensif (pusingan 45/60 hari)
· Teknik palpasi(kenalpasti kebuntingan)
· Teknik pengurusan nestbox(kelahiran, kematian & takaian)
· Teknik pengurusan anak menyusu
· Teknik pengurusan anak ceraisusu
· Teknik pemilihan & pengkelasan anak(calun induk dan pedaging)
· Teknik takaian induk & pejantan rendah kualiti
8. Kebersihan, kawalan, dan pencegahan penyakit
9. Kuarantin, rawatan dan pemulihan kesihatan
10. Pengurusan tinja dan pembuatan baja kompos dan gas metana
11. Biosekuriti ladang ternakan


"It is fatal to enter any war without the will to win it."
Fahmi 017-3030433
Elin 013-2855242




View Larger Map

Kursus Teori & Praktikal Penternakan Arnab Komersial Secara Perladangan Butik

Kursus Teori Penternakan Arnab Komersial Secara Perladangan Butik Sesi Jun


Kursus Teori Penternakan Arnab Komersial Secara Perladangan Butik.

Tempat :- Balai Penghulu Mukim Setapak, Gombak Setia, Batu 6 Jalan Gombak.

Masa :- 10:00 pagi - 5:00 petang (Pendaftaran 9:30pg-9:59pg)

Tarikh :- 25hb Feb 2012 (SABTU)

Yuran :- RM100/peserta.


  • Sila dapatkan tempat seawal mungkin dengan mendaftar dengan saya secara SMS nama dan no. ic ke 0173030433.
  • Untuk mendaftar setiap peserta diwajibkan mendepositkan yuran sebelum 17hb Feb 2012(JUMAAT) jam 5.00ptg.
  • Senarai modul boleh didapati di blog www.ArnabKiut.com
  • Makan Tengahari, Air Mineral dan Sijil disertakan.

"It is fatal to enter any war without the will to win it."

Fahmi 017-3030433

*.* ArnabKiut Rabbitry @KL Video~ *.*

Related Posts with Thumbnails
TAWARAN UNTUK BERAMAL JARIAH:
Layari: www.rumahamal.org/wakaf.htm

Rumah Kasih Harmoni (RKH) memerlukan sebuah TV , DVD
player/computer/ perlatan eletrik, permaianan/almari, perabot,
alat muzik/percusion dsb. utk anak2 di RKH..

Sekiranya berhasrat sila hubungi Usth. Rohana (HP: 013-3303430 - Wakil
di Keramat AU 2A)
Email:rkh@ykppm.org.my

KEMPEN TERKINI KAMI UNTUK RUMAH KASIH HARMONI (RKH)

TABUNG PEMBELIAN BAS

Usaha untuk membantu anak-anak di RKH ini kami teruskan dengan mempelawa tuan/puan untuk membantu mencari keperluan yang sangat mendesak buat masa kini di RKH.

Ada pun keperluan yang dimaksudkan itu ialah simpanan beras dan kenderaan, tetapi untuk kali kini kami lebih memberi tumpuan kepada mendapatkan sebuah bas sebagai ganti kepada bas yang sedia ada (WY 7778 - keluaran tahun 1970an) yang keadaannya kita seamakin uzur dan tenat !!!

Untuk keterangan lanjut sila layari: http://rumahamal.org/bas.htm

ALAMAT & PENGURUS:

RUMAH KASIH HARMONI - RKH

No. 12, Jalan 8/5, Bandar County Homes, 48000 Rawang, Selangor D.E.

LAMANWEB: www.rkh.ykppm.org.my

PENGURUS: Usth. Muthi’ah bt . Yaakob:

HP: 019-3133430 / 013-6397015


Saper nak tolong Rumah Kasih Harmoni(Anak Yatim)?
dorang baru nak berjinak-jinak bela arnab,
klu ada yang rasa nak sedekah arnab buat dorang bela, buat main2 budak tu...
bleh amik alamat atau contact number kat blog ako...

Kandang arnab mereka yang pertama(sementara)...

Anak-anak istimewa ini sedang bermain-main dengan arnab mereka~
__________________
*.* ArnabKiut Blog - Perkongsian Ilmu Sihir Arnab *.*
www.arnabkiut.jiwer.net

*.* 017-3030433 / 019-3737311 *.*